3. Guide of Municipal Taxes(村税の案内)

Municipal Taxes(村税について)

You must pay the following municipal taxes and various fees, when you move into a municipality.

(野沢温泉村に転入すると、次の村税と使用料を納めていただかなくてはなりません。)

a  Municipal and Prefectural Inhabitant Tax
  (村民税・県民税)
b  National Health Insurance Tax
  (国民健康保険税)
c  Fixed asset Tax
  (固定資産税)
d  Light Motor Vehicle Tax
  (軽自動車税)
e  Water and Sewerege Fee
  (水道料及び下水道料)
f  CATV Viewing Fee
  (CATV視聴料)

Specifically, please see attached file. (A Guide to Mnicipal Taxes)
(※ 詳しくは、関連ファイル(村税のしおり)をご覧ください。)

You must name a Tax Agent(納税管理人を定めてください)

When you leave Japan to relocate abroad before receiving a tax notice and completing the payment, you must name a tax agent who will handle your tax affairs on your behalf. For details, please contact the Municipal Tax Division.

転出・出国により、納付書の受け取りや納税ができなくなる場合、納税管理人(本人に代わり日本で
納税通知書の受け取りや納税を行う人)を定める必要がありますので、税務係へ連絡してください。